Den här veckan dansar vi för livet

Hela den här veckan håller Cecee Carlsson, artistiska dansskolan The Pointe, danskurser till förmån för Barncancerfonden. Hela kursavgiften till Dance of hope skänks till Barncancerfonden. Känns bra att göra något man tycker om samtidigt stödja en fin sak.

I går hade vi floorwork, modernt och yoga, i dag blir det balett – stång, repertoar och stretch. Det ska bli superkul att få dansa balett igen men jag måste säga att det var otroligt härligt att äntligen få dansa modernt igen. Det var så längesen!

Var faktiskt helt trött på dansen i slutet av terminen. Det var så mycket annat så jag var bara trött, trött på allt och omotiverad. Men nu känns det kul igen. =)

Läs mer

Prova på dans – IDAG (25/6)!

Vill du lära dig 1600-talsdans? Eller finsk tango? Eller varför inte foxtrot och västafrikansk dans? Nu har du chansen. Vid fyra tillfällen kan du gå till Rademachersmedjorna och prova på dessa fyra dansstilar – en per tillfälle. Eskilstuna stadsmuseum står bakom arrangemanget.

Första tillfället är i dag klockan 13.00. Det är drop in så du behöver inte anmäla dig. Dessutom är det helt gratis.

Här är hela schemat:
25 juni 1600-talsdans, 13.00
9 juli Finsk tango, 13.00
23 juli Västafrikans dans, 13.00
27 augusti Foxtrot, 18.00

Bloggen har legat och vilat lite och jag kommer tyvärr fortsätta blogga lite mindre även i sommar men till hösten tänkte jag komma igång igen. Måste hitta ny inspiration…

Läs mer

Missa inte Streetstar – direkt på SVT Play!

Streetdance på hög nivå, det är vad publiken bjuds på under Streetstar. Dansare från hela världen kommer till Cirkus på Djurgården i Stockholm för att tävla och uppträda.

Direktsändningen på SVT Play är fyra timmar lång. Det blir finaler och battles i bland annat HipHop, Wacking, Vouge och House.

Vill du lära dig de olika street-stilarna? Klicka här!

Kolla också in förhandsreportagen (klicka på länkarna nedan):
Swedish family – en av de stora attraktionerna under Streetstar
Arrangör och dansare gästar Gomorron Sverige

Läs mer

Trevlig dansdag!

I dag är det Dansens dag! Det firar vi med några trevliga klipp, tycker jag! Kolla in dem här nedan. Och kosta på dig en spontandans i tvättstugan, vid busshållplatsen eller i mataffären! Trevlig dansdag!

Börjar med ett avsnitt av Neon, Michael Jackson dance tributes – hyllningar av Michael Jackson som spred sig via Youtube. Där berättar Fredrik ”Benke” Rydman och Alvaro Aguilera, från dansgruppen Bounce, om hur de anordnade sin Michael Jackson-hyllningar, som blev startskottet för en rad andra hyllningar.
[youtube]http://youtu.be/VqZuhktkxlk[/youtube]

Och så ett balettklipp – en trailer med klipp från olika föreställningar av Marinskijbaletten, från deras 50-årsjubileum:
[youtube]http://youtu.be/zO8BBOMymQo[/youtube]

Och så ett lite kul klipp från Vänner:
[youtube]http://youtu.be/WreiLLGrCEY[/youtube]

Läs mer

Så fin VM-final

Mao Asada, Japan, vann VM på hemmaplan. Foto: TT
Mao Asada, Japan, vann VM på hemmaplan. Foto: TT

Den här pallen känns så rättvis och bra. Det blev Mao Asada som vann. Hon åkte så bra och är så värd guldet. Totalpoängen blev 216,69.

Kostner lyckades inte så bra som hon kan men höll ihop det. Hennes 203,83 räckte till ännu en VM-medalj. Så kul! =)

Och sist men inte minst, Lipnitskaja, som åker så fint och tog hem silvret på 207,50 poäng. Älskar hennes program. Ser fram emot att följa henne kommande år. Hoppas att hon är kvar som tävlingsåkare länge. Verkar som att Asada är på väg bort från tävlandet.

Joshi Helgesson. Foto: TT
Joshi Helgesson. Foto: TT

Joshi Helgesson levererade också bra i friåkningen i dag. Två bra program med endast små missar. I friåkningen blev det inte bara personbästa utan även svenskt rekord och hon slutade på 14:e plats (12:a i friåkningen), trots att många åkte bra. Väldigt bra gjort.

Poängen blev 162,91 totalt vilket också är svenskt rekord, enligt Svenska konståkningsförbundet. 107,95 blev poängen för friåkningen och 54,96 för kortprogrammet.

Med det resultatet var Joshi femte bästa europé. Bådar gott inför EM i Stockholm nästa år.

Tror att Joshi kan klättra ännu högre om hon får vara skadefri ett tag nu. Hon har många bra kvaliteter. Men jag hoppas också att Viktoria kommer tillbaka och åker så där bra som hon brukar göra. Hon är, helt objektivt, en av dem som är roligast att titta på om man bortser från den absoluta toppen.

Julia Lipnitskaja, Ryssland. Foto: TT
Julia Lipnitskaja, Ryssland. Foto: TT

Se den slutliga resultatlistan här.

Se resultatlistan för friåkningen här.

Läs mer

JUST NU: VM-final i konståkning

Missa inte damernas friåkning. Visas i SVT 1 NU (start kl. 9.15)! Joshi Helgesson, Sverige, ligger på 15:e plats efter ett fint kortprogram. Läs mer om kortprogrammet på Konståkningsförbundets hemsida. Joshi tävlar klockan 10.17 i dag.

Leder efter kortprogrammet gör Mao Asada, Japan, före Carolina Kostner, Italien, och Julia Lipnitskaia, Ryssland. Se hela resultatlistan från kortprogrammet här.

Följ dagens resultat här!

Läs mer

Jag bara ler – med tårar i ögonen

Mao Asada leder efter korta programmet.
Mao Asada, Japan. Foto: TT Bild

Såg precis Mao Asadas kortprogram från i torsdags. Missade hela den tävlingen eftersom jag jobbade. Men nu visade SVT 1 repris. SÅ fantastiskt! Jag bara ler, med tårarna i ögonvrån. Helt perfekt. Hon satte till och med sin trippel axel. På hemmaplan. I Japan. Och ser så mycket fram emot att se hennes friåkning.

Joshi Helgesson gjorde också ett fint kortprogram. Inte helt felfritt, men nästan. Så fint. Ska bli kul att se hennes fria program.

Hela resultatlistan hittar du här.

Läs mer

Träningsvärk…

Det märks att jag har missat floorworken några veckor. I går kunde jag gå. I dag är träningsvärken ett faktum.

Jag var helt död efter träningen i går. Visserligen har sömnen blivit en bristvara de senaste veckorna men ändå… Orkade inte göra nånting på en och en halv timme. Energinivån var på botten. (Sen blev jag plötsligt piggare – anar ett visst samband med matintaget precis innan).

I alla fall … träningsvärk i dag. Känns bra. Bevis på att man har gjort något. =)

*För er som inte känner till floorwork så kan man säga att det är styrketräning/pilates för balett. Massa jobbiga övningar som bygger upp den styrka man behöver för dansen.

Läs mer