Hasselblad och jag jobbar vidare

Jag förstår om ni tycker att det är få bilder publicerade från hasselbladaren här. Det kan enkelt förklaras i att det tar liiiite längre tid i den analoga världen. Inte bara själva fotograferingen, utan givetvis framkallningen av filmen också. Jag har en färdigexponerad rulle på skrivbordet och den som nu sitter bakstycket är den första svartvita rullen, med endast några få exponeringar kvar. Så snart den rullen är klar ska jag skicka båda till Odenlab AB i Stockholm för framkallning. Jag börjar så smått komma på hur jag ska jobba med kameran, jag har missat några foto-tillfällen, men jag har kommit på hur jag ska förebygga sådana situationer. Det gäller att vara förberedd. Bort med linsskydd, och skyddsplåten för magasinet (vad heter den plåten förresten?) och kolla ljuset och skärpeinställning, samt givetvis exponeringen. På det viset kan jag knäppa en spontan ruta om/när det händer något oförutsett.

Håll ut snart kommer bilderna..

3 tankar om “Hasselblad och jag jobbar vidare

  1. Magasinplåt tror jag den kallas.

    ( Trevlig blogg. Vet inte hur jag hittade hit. Tror jag sökte på mattskiva på nätet. Hade min Hasselbladare frame för ett tag sedan. Mest för känslan)

    Anmäl kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 2 =