Stille är ett av Sveriges äldsta företag

Delar av personalen på Stille. Foto: Mikael Andersson, 2016-04-14. Hasselblad 500c/m med 80mm 2,8. Exponerad 1/125 f4.
Delar av personalen på Stille. Foto: Mikael Andersson, 2016-04-14. Hasselblad 500c/m med 80mm 2,8. Exponerad 1/125 f4.

Förr var det mycket vanligt att personalen fotograferades i eller utanför företaget. I dag är det inte så vanligt. Lite synd tycker jag, eftersom det är ett bra och tydligt tidsdokument. Jag gillar att titta på människorna på gamla gruppbilder och man kan se på vilka som är grovarbetare med kraftiga händer och man ser vilka som placerats i mitten och längst fram. När vi besökte företaget Stille i Torshälla, fanns en önska från företaget att ta en gruppbild och det är klart att jag gjorde det. Den blev kanske inte lika strikt och formell som de gamla gruppbilderna, men den är likväl ett tidsdokument och jag tror och hoppas att den kommer hänga någonstans bland de andra gamla svartvita bilderna på Stille.

Det var mycket givande att få visas runt i företaget och se det gamla genuina hantverket, från grovt smide till riktigt finlir. Personligen var det även kul att träffa gamla skolkamrater, vänner och bekanta. Tack för ett trevligt besök!

Företaget Stille firar 175-årsjubileum den 20 maj 2016 och är därmed ett av Sveriges äldsta företag.

Länk till artikeln (vissa artiklar kan bara läsas av prenumeranter)

Länk till förstasidan på Biz:

Länk till artikel i Eskilstuna-Kuriren:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =