Kan du matcha din häst?!

Förmodligen inte men du kan gott göra ett ordentligt försök!

Idag har jag krävt att David ska prestera på hög nivå med relativt hög puls genomgående i ca 55 minuter, självklart med korta skrittinslag men i det stora hela låg han på hög puls och fick ”pumpa” sina muskler runt 45 min… han gör det för att jag ber om det, för att vi har byggt upp hans muskler under en lång period.

Frågan är då om du själv bygger muskler och kondition i din egen kropp?!

Svaret för många är nog nej! Jag har sedan fyra veckor tillbaka bestämt mig för att ändra på den saken. Mellan 3-5 dagar i veckan löptränar jag. Jag är ingen naturlig springare och har definitift psyket emot mig, men den här gången har jag bestämt mig. Och ärligt talat, det tar inte så lång tid men ger så mycket tillbaka! 


Jag bjuder er på den här charmiga bilden från kvällens löpning! Igår persade vi 4,3km och idag tryckte jag på lite extra men tog en kortare tur!

Börja sakta, i ditt tempo och sen bara KÖR! 

💪🏼

Läs mer

– En talang är en person som hela tiden strävar efter att göra något bättre

Urklipp från en artikel med Maria Gretzer och Jens Fredricsson… länk till artikel hittar du här

https://www.hippson.se/artikelarkivet/hoppning/gretzer-och-fredricson-om-talang-viktigaste.htm

Rätt inställning till utveckling
Maria och Jens är eniga om att talang består av flera olika saker. Det handlar främst om en inställning till utveckling.
En talang är en person som hela tiden strävar efter att göra något bättre. Man utgår från sig själv och sin egen prestation, och jobbar med sina svagheter. Det är aldrig den som tycker mest synd om sig själv som vinner, säger Jens. 
Den strategin fungerar inte, förklarar han. Det gäller att man hela tiden strävar framåt, analyserar sin ridning och funderar över vad man själv hade kunnat göra bättre.
– De viktigaste bitarna för att lyckas inom vår sport kostar inte en krona, säger Jens och visar en lista på tio punkter:

  1. Komma i tid                  6. Kroppspråk
  2. Attityd                            7. Energi
  3. Vara förberedd             8. Passion
  4. Anstränga sig               9. Öppen för coachning
  5. Arbetsmoral                10. Göra det lilla extra

– Alla som är i toppen av vår sport i dag har fått arbeta sig dit den hårda vägen. Visst finns det kortsiktig framgång, men då når man oftast inte hela vägen. Det gäller att själv bygga upp sitt hästmaterial och att steg för steg ta sig framåt, säger Maria.

 

Har fetmarkerat en viktig mening, den jag tycker lyser starkast i hela artikeln!

 

Läs mer

Jag har avancerat!

I veckan har jag hunnit med två Nina-träningar! Vi bokade på lite extra eftersom det varit lite svajigt ett tag, det är såå svårt med nya saker.

Vi har bytt till kandar och jag tror äntligen vi hittat något som passar honom. I Danmark köpte jag ett anatomiskt bridongbett och har nu fått låna en ”baby”-stång av Nina med korta skänklar.


Det blir helt enkelt så att jag får införskaffa mig en egen stång! Har kikat runt lite och bästa alternativet är nog på Hogsta Ridsport! Men skjut mig vad dyra dessa bett är! 🙈 2.400:-… tur jag har fått testa innan så jag vet att det fungerar! Nu ska jah bara kolla tjocklek och mått på själva skänkel så jag får exakt samma!

Trots lite motgångar ( i min värld) så har det nog äntligen vänt nu! Vi hade problem ett tag med bara vanliga klassiska byten och det kändes som om jag red på en häst i flera delar. Det blir lätt så när de ska lära sig nya saker, ingenting eller det som var enkelt fungerar inte alls!


MEN igår händer det! Vi kunde hitta knapparna i både passage och piafftänket och jag fick tillomed rida byten i varje på diagonalen, känns som om jag avanserat lite! Nina har nämligen sagt att inte förrän man kan rida ”ettor” på kvartslinjen får man gå in på diagonalen! 🤘

Han är ju en 🌟! Vi var ute och galloperade i Måndags, jag ville inte bli blöt så vi tog med paraplyt! 


Måste hålla mig själv lite i trim också! 

Läs mer

Tiden går så fort!

Speciellt när man har roligt!

David och jag tränar vidare på de svåra sakerna, byten i varje och piaff & passage! Vi har varit regelbundet hos Nina en-till två gånger i veckan! Det går sakta men säkert framåt! Men det är också galet svårt!


För fyra år sedan klev han in i stallet för första gången och jag blir lika glad varje gång när jag tänker på alla galenskaper vi hittat på!

I helgen avgjordes också första omgången av ponnyallsvenskan div 2! Vi var ett helt gäng och Gripen hade återigen två lag med! Så väl kämpat av alla nio tjejer som var på plats! Ena laget vann och det andra kom trea! 💪🏼


Jag tillsammans med Filippa samt Alice och Isadora som står i stallet! 


Hela ligan!Pappa Alm kanske byter fotbollskarriären mot en hästkarriär?!

David och jag startar inte förrän på hemmaplan nästa gång 23/9, sen är planen Falkenberg V.42 och avslut i Åstorp V.47!

Helgen avslutades på bästa sätt i stallet med hela gänget, vi körde hem hö samt fixade det sista på ridbanan med staket, saltning etc! 

Vilket gäng vi är! 💪🏼😍

Läs mer

It’s a match!

Kan inte riktigt låta bli att matcha allt när jag ska träna! Nästan lite barnsligt, men såå kul och alltid retar det väl någon!
Måste ändå säga att fuxar passar i det mesta! 😜


Mindre charmig efter träning! Den var tuff och effektiv men vi kom över en tröskel till!


♥️

Läs mer

Många järn i elden!

Det händer mycket just nu!

Vi hade ju för två veckor sedan vårt årliga hästmeeting på Gripen!

Snacka om lyckad helg, inte minst för min egen del, vi drog till med ett Hat-Trick!


Seger i samtliga Intermediairer och totaltsegrare i Cupen!


Vi fick fina lovord från samtliga domare som alla hade mig som etta genomgående!
Då blir man lite extra lycklig! 😍


Alexandra Neu har tagit de fina fotona på David och mig!

Förra helgen åkte vi till Louise Haaga på medlemshelg med hela föreningen, jag och David hoppar en gång om året och då för fantastiska Louise! 


I veckan har jag också hunnit med träning för Nina, det går sakta men säkert framåt och det känns som om vi är på rätt spår!

Ni kan kika på filmerna från träningen på mitt instagramkonto @carolinamork


Avslutar med ett härligt brev från en fin vän! ♥️

Läs mer

Mannen, myten & legenden…

Snart kanske, vem vet?!

Det här ska enbart handla om en mycket god vän och kollega, allas vår Charles!

Aldrig tidigare har jag mött en så levnadsglad och genomsnäll människa! Innan jag kände Charles så mötte jag honom och hans småvilda häst på tävlingar i Hagfors, längst in i Värmlandsskogarna. Jag hade mitt vilddjur Sickan med mig och Charles dömde mig till etta på 71% ( kanske är de därför jag gillar honom?! 😜) 

Tänkte då att honom ska vi ha! Nästa tävling bokade jag Charles till oss på Gripen och han är kvar än idag, 9 år senare! 


Vad som började med en lucky-shot för mig har utveckats till en fin vänskap!

Och otroligt positiv respons från våra återkommande ryttare, Charles är någon man vill tävla för. Man kanske inte alltid vinner eller får de procent man önskar men ett klokt domslut kan man alltid vänta sig! 

En bild brukar säga mer än tusen ord, ta dig tid att studera bilden nedan ett tag…


Viljan är av stål och tillsammans är vi starka! 

Jag är stolt att ha dig som vän och domarkollega! 


”Bara för att vi har roligare än alla andra” 

♥️

Läs mer

Efter regn kommer sol!

Det har tagit några dagar att smälta Laholms sista dag, strul med klockor som går olika gjorde att vi var totalt fel i tid och fick kasta oss in på banan, där sprack det rejält! 🙈 Jag hade som mål att vinna den där regionala St:Georgen, känslan på framridningen var så bra och jag hade mentalt förberett mig för det! 


(Gammal bild från Årsta Runsten 2016, 2:a i Msvb)

Det slog slint i huvudet och jag kunde inte hämta tillbaka det helt enkelt.

Såklart känns det då ännu bättre att gå ut med en seger första dagen på vårt hemmameeting! 


WIHOO! Första nationella segern och första segern i Intermediaire! ✌️

Vi laddar om inför kvällen med lite valpmys – säg hej till Stefan! 

Läs mer

”Det går bra nu”

Fina David! Han är verkligen en klippa!

På framridningen fullständigt öppnade himlen sig och regnet vräkte ner, många hade problem och så även jag, David ville gå på sidan för att undkomma regn/blåsten och vattnet forsade in i hans öron, men med hjälp av Anette på sidan om som också fick utstå regnet så vände vi det till något positivt – vi blev bättre för att det regnade!


Vi knep andra platsen bakom välmeriterade Marina Mattsson! En domare hade mig dock på över 70%!


Vi firade med lite middag på hotellet sen!Nu ladda om för nästa start 13:56! ✊️

Läs mer