Den som tränar mest, blir bäst!

Det är något jag ständigt tjatar om när jag har elever eller liknande, kanske när någon frågar ”varför” det går bra eller  att du har ”flyt” eller ”tur”. Ja visst kan man ha marginalerna på sin sida många gånger men jag tror inte på tur i den här sporten. Det är HÅRD träning som ligger bakom alla framgångar, placeringar, segrar osv.

En reflektion över Danmarksresan var just att ponnyryttarna är så otroligt bra där nere, nästan skrämmande bra. Men självklart är det så enkelt som att dom har tränat några fler pass än oss, för annars skulle dom inte vara så överlägsna. Vi har otroligt duktiga ponnyryttare i Sverige, det är inte det jag menar men man ser en viss skillnad – precis som Maria Gretzer skrev i sitt inlägg på Hippson – vi är inte tillräckligt disciplinerade, vi är lite för lata helt enkelt. Regnar det eller blåser det så kanske vi till  och med struntar i att rida den dagen… vem vinner på det?

Vi upprepar kanske några övningar ett fåtal gånger, när det fungerar så slutar vi och börjar med något annat.. det räcker inte, gör samma upprepning minst tio gånger till. Tills du spyr på övningen och då gör du lite till igen. Det är den enda vägen att gå, träna mera!

Mitt tips till er där ute är också att vara lika noggrann när du rider ut, bestäm dig för vilket varv du rider i fast vägen är rak, gör öppna, sluta, enkla byten, övergångar osv. Ute i naturen har du dessutom en egen bjudning från hästens sida, plus i kanten!

Många har kanske mål med sin ridning, man vill bli bättre, kanske starta en högre klass eller bara bli bättre i den klassen man tävlar i just nu. Många gånger får jag höra att det inte gick så bra på senaste tävlingen, miss hit och miss dit… men min fråga tillbaka till eleverna blir då ofta: Har du tränat tillräckligt mycket? Har du övat på det som är svårt? Har du tränat så mycket som behövs i förhållande till ditt mål?  Många gånger blir svaret, Nej! Dåså.. då ändrar vi på det nu så kanske du uppnår ditt mål nästa tävling eller träning!

Och jag lovar er – DET BLIR SKILLNAD! Ni måste bara hitta skillnaden som gör skillnaden! 😉


 

 

 

One thought on “Den som tränar mest, blir bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − 11 =