Lund-Halmstad, 15 mil-check!

Efter att vi anlände till Lund igår så va det full fart. Incheckning och upp med packning o cyklar. En sväng in på en affär som gått i konkurs , dagen efter väntade utförsäljning men de öppnade upp för oss ROH:are. Många fynd blev det.

Till kvällen väntade upptaktsmöte. En föreläsning av ett syskonpar varpå ena systern drabbades av cancer som tvååring. En berättelse som berörde.

Imorse va det uppställning 6:00. 6:30 väntade frukost. Vi fyllde på våra magar ordentligt. Packade ihop och samlades 8.30 för avfärd till barn o ungdomssjukhuset. Ett stort gäng cyklister va redo för start. I fönstret tittade barn, föräldrar o personal ut. Där blev det mer verklighet varför vi ska göra det här i 8 dagar.

Vi delade in oss i olika startgrupper. Totalt blev vi 5 olika grupper. Eftersom att vi visste vad som väntade så valde vi grupp 25-29km/h. Efter nån kilometer kom den första regndroppen ner från himlen. Sen regnade det konstant i 15 mil.

Under resan hörde vi talas om Söderåsen och hallandsåsen, att vi skulle spara krafterna dit. Vi cyklade mestadels på två led, med relativt snabba byten. Första depån serverades det mackor, kaffe, saltgurka, kvarg, godis o chips. Kaffet va klart godast!

Vidare för nästa etapp, regnet tilltog. Alla va dyngsura. Men humören på topp! Sista stigningen va rätt dryg, över 1.1 km över hallandsåsen, men alla besegrade den med bravur. Ovan serverades det potatissallad o rostbiff och KAFFE igen.

Väl framme i mål i Halmstad så togs vi emot på torget. Rätt mäktigt att ha betat av den första etappen på 15.5 mil. Totalt dyngsura!

Nu har vi just ätit, tagit reda på blöta kläder och försökt få bort det värsta gruset på cyklarna. Det har  verkligen stänkt en hel del idag!

Imorgon väntar etapp nr 2 till Göteborg. Även väntas regn igen. Men, vi har sol i sinnet ☀️

Kram Sofie och Åsa

2 thoughts on “Lund-Halmstad, 15 mil-check!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − fjorton =