Nya mål & utmaningar

Vardagen är här, livet tickar på. Ibland känns det som måndag-fredag. Förkylningarna avlöser varandra, det hostas och det snörvlas vart jag än vänder ryggen till. Det känns som att utbrottet kom väldigt tidigt i år, eller så är vi människor bra på att förtränga och sudda bort sånt som inte är positiva minnen.

Träningen är i full gång. Igår satte jag mina första 12 km sen april. Det var efter Whhm 22 km i Stockholm som min hamstring började bråka, det va då jag satte löpningen i vila. Jag gjorde ett tappert försök längst stranden i Kroatien i maj men det gjorde för ont. Det är tufft att komma igång. Huvudet ska synka med kroppen och vi ska hitta samspel. Vi är överens om att så länge det inte gör ont i foten så kör vi. Att vika av tidigare än planerat pga trötthet och frustration är inte tillåtet. Hur ska jag annars kunna utveckla mig? Tänkte igår när jag sprang på hur det måste kännas att ta sig tillbaka efter en lång tids sjukdom. Ibland är det  bra att tänka så, för det påminner mig om att vara tacksam för att just min skada egentligen va en piss i havet. Jag kom hem, men glädje och ett litet framsteg. Om 2 veckor idag stundar rosabandet loppet där Karins backe och aborrebacken väntar. Spännande!!

Förra söndagen åkte jag på halsont. Av någon konstig anledning när jag är som svagast så får jag en ny utmaning på halsen, tror jag nämnt det förr. Jag anmälde mig till Stockholm marathon den 2/6-2018. Aldrig i hela mitt liv har jag trott att jag skulle ens tänka tanken på något så stort. För mig är der stort. Har alltid tyckt att marathonlöpare inte är kloka. Nu är jag där själv, med siktet på att själv göra det till verklighet. Allt handlar om att börja i liten dos, att väga tro på sig själv, att inte se sig själv sämre än någon annan. Bara att ställa sig på startlinjen är ett framsteg. För mig som inte är en löpare är detta ett stort kliv ut i ovissheten och ett test för självförtroendet. Men innan dess ska jag ta mig igenom Dödens Zon 22 km trail den 4/11.

Nu väntar lite frukost innan ett cykelpass med Åsa och en vän!

Skapa dig en bra dag 🍀☀️

/ Sofie

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 + tre =