Att hitta motivation till träning

Hoppas ni har haft en fin dag!

Min dag har rullat på fint och fick till ett bra armpass på gymmet?

Tänkte skriva lite om motivation och lite tips om vad jag tror är viktigt när man ska gå in träningen som en rutin.

-Att ha ett mål med det man gör tror jag är nyckeln till att man kan lägga ner 100% av sin själ i något, vare sig målet är att det ska vara roligt, att man ska vinna något eller att man helt enkelt ska bli bättre än man var igår. När man har ett mål är det roligare eftersom att man hela tiden kan påminna sig om VARFÖR man faktiskt gör det här. Kanske du vill sätta upp ett mätbart mål där du faktiskt kan sträva efter att klå det här målet

-Målen ska vara RIMLIGA så att du vet att det är något du kommer klara av och att du får känna av att du fixar det du lovat dig själv. Man vill ju inte svika sig själv, eller hur? Samtidigt behöver det vara en liten utmaning så att man får testa sig lite. Att “misslyckas” är absolut ingen fara utan bara en del i processen och det utvecklas man av som person!

-Välj en träningsform som DU tycker är rolig, inte någonting bara för att andra gör det. Om alla dina vänner älskar att gymma men du älskar att löpträna så kör givetvis löpningen! Gör det du mår bra av och känner att du har ett utbyte av. Visst kan det vara svårt till en början men jag lovar er att man kommer in i det om man inte ställer för höga krav. Målet behöver inte vara att köra 6 gånger i veckan, utan 2 gånger kanske räcker till en början.

-Prova olika träningsformer! Gillar du löpning/promenader, gruppträning i form av gympa/spinning/styrka, gymträning, dans, simning, osv. Finns hur mycket som helst!

Fysisk aktivitet är bevisat att det stimulerar hjärnan på ett sätt som minskar depression och ångest. Man blir piggare, gladare, får bättre minne och ökar sin hälsokvalitét. Ta hand om era kroppar för ni kommer inte att få en ny och ni lever bara en gång. Man ska njuta av livet och ha roligt, men för att livet ska vara längre så måste man ta hand om kropp och knopp. Lycka till och kör hårt!?❤️

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − 4 =