Vad är “hälsosam”?

Vill först tacka alla för fin respons på senaste inlägget! En del av er kände t.o.m igen sig i det jag skrev och kom på att man kanske inte har så sund relation till mat som man trodde.

Jag tycker att det blivit så himlan hetsigt kring vad man ska äta och inte.. Vissa säger “jag ska sluta med kolhydraterna” andra säger “det får bli kyckling och ris till varje måltid då” varför?? Undrar jag..

Jag anser att om man mår fysiskt och psykiskt bra, är frisk och är glad utifrån hur man lever/äter/tränar/jobbar så har man en hälsosam livsstil. Det finns inget som säger att killen/tjejen med 6-pack är hälsosam. Den personen kanske är den som har mycket ångest över mat? Att må bra pga sin livsstil  är prio ett, inte att ha magrutor pga sin livsstil.

Jag själv ser till att jag får i mig MINST den energi som jag gör av med eftersom att mitt mål är att BYGGA muskler, då ska man inte ligga på ett underskott i sina kalorier. Så enda anledningen till att jag räknar mina kalorier är för att jag inte får äta för lite. För det har jag lovat mig själv att jag aldrig mer ska göra om jag inte tävlingsdietar.

Om ni själva vill gå ner i vikt så ta hjälp av någon proffessionell som vet vad den snackar om. Eller försök t.e.x att äta mer ren mat som Inte innehåller allt för feta såser t.ex. Kanske försöka ha ett mål om att man kan få käka sötsaker 1-2 dager i veckan? Man får göra upp små riktlinjer som passar en själv bäst. Men för Guds skull sluta INTE äta. Var inte rädd för kolhydrater för det är därifrån vi får vår energi så att vi orkar aktivera oss. Se till att få i er någon ca var 3:e timme där det kan vara mindre mellanmål mellan de “riktiga” måltiderna. Glöm inte att maten är vårt bränsle, det är någonting bra! ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =