Min träning

Äntligen slängt mig i soffan efter en lång dag! Hängt i skolan hela dagen sen blev det ett bröst/ryggpass! Var galet trött efter att jag hade kört bröst men energin kom tillbaka direkt efter första ryggövningen????

Tänkte dela med mig lite av hur jag lägger upp min träningssplit. Jag tränar 3 dagar på raken och vilar sedan den 4:e dagen. Under mina 3 träningsdagar ser jag till att få med ALLA muskelgrupper, alltså får jag med alla muskelgrupper ca 2 gånger varje vecka, eftersom att det blir ca 6 pass i veckan med denna split????

Delar oftast upp det såhär:

1. Ben

2.bröst/axlar/triceps/vader

3.rygg/biceps/mage (ibland extra vader eftersom att det är något jag vill förbättra rejält)

4.vila.. sedan fortsätter schemat från dag 1.

Ibland kan det se ut såhär istället:

1.ben

2.bröst/rygg/vader

3.axlar/armar/mage (ibland extra vader eftersom att det är något jag vill förbättra rejält)

4. Vila.. sedan fortsätter schemat från dag 1.

Som ni ser kan det se lite olika ut. Det kan variera ibland om jag tex ska träna ihop med någon som inte kör exakt samma upplägg som jag, då anpassar jag kanske min träningsdag lite men ser ALLTID till att jag får med varje muskelgrupp 2 gånger under dessa 7 dagar????

Jag varierar även intensiteten i mina pass. Variation

•högreps/uthållighet med viss muskelmassa (över 15+ reps)

•fokus på muskelmassa/volym med viss styrka och uthållighet (8-12 reps)

•styrka/styrka & muskelmassa (upp till 6 reps).

Detta är hur jag valt att dela upp min intensitet och det funkar kanon för mig! Antalet repetitioner varierar självklart också beroende på vilken övning jag kör. Att variera intensiteten har gjort att jag utvecklat mig mycket i min träning!

Om man t.ex vill gymma 3 dagar/vecka så kan man satsa på att få med alla muskelgrupper på de 3 passen, prova gärna indelningen som jag skrev här ovan bara att ni kör det på 3 pass/vecka istället för 6 pass som jag kör. ????

Kram på er!❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 − sju =