Att man utnyttjar sin makt över någon för att man är större och starkare är det svagaste man kan göra.

Igår var det kvinnodagen.. Jag trycker att det är otroligt vad kvinnorna genom alla dessa år har fått gå igenom mycket skit, men att det är otroligt hur långt vi kommit ???? Att det ska behövas en dag för att en del kvinnor ska känna “girlpower” är synd.. jag tycker att vi alla ska satsa på att stå upp för oss själva varje dag! Männen är inte bättre än oss, vi är inte bättre än dem, vi alla behöver varandra!

Att det sedan sker fysisk och psykisk kvinnomisshandel i många relationer får mig att må illa. Att man utnyttjar sin makt över någon för att man är större och starkare är det svagaste man kan göra. Jag själv har en kvinna som står mig otroligt nära i mitt liv, hon är helt otrolig på alla sätt och vis.. synd bara att hon behövde bli misshandlad, våldtagen, manipulerad och hotad sv sin pojkvän i flera års tid.

Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det på något sätt kommer att ske en förbättring/utveckling här. Det vi ALLA andra (både kvinnor och män) kan göra är att vara uppmärksamma. Om någon behandlar oss illa så lämna personen, eller om vi upplever att någon annan blir behandlad illa i sin relation så försök hjälpa till så gott det går, den här personen behöver förmodligen hjälp att ta sig ur detta själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 1 =