Blanda inte ihop vilka ni är med vad ni gör

Ny vecka! Jag har haft en riktigt skön helg. Träning, träffat vänner/familj, ätit god mat och vilat upp mig ????

Under den här helgen har jag tänkt mycket på motivation och att man ska göra det man tycker är roligt. Jag har tidigare alltid kopplat ihop mig själv med det jag gör. Förut när jag åkte konståkning så var det så himla svårt när jag skulle sluta åka för att alla såg mig som “Elina-konståkningstjejen”, vem var jag utan konståkningen liksom? Jag tror att det är otroligt viktigt att man hittar sig själv utanför det man sysslar med. På min fritid när jag inte tränar så försöker jag att koppla bort gymmet för jag vill inte vara “Elina som gymmar” utan jag vill bara vara Elina.. För om något händer i mitt liv som gör att jag aldrig kan träna igen så finns faktiskt jag kvar, och jag vill att den personen alltid ska finnas även om träningen är tillgänglig nu. Träningen är faktiskt oviktig om man jämför den med hur viktig familjen/vännerna är eller hur viktigt det är att jag är jag.

Som sagt brukade jag ofta som lite yngre blanda ihop det jag gjorde med vem jag var. Om jag gjorde en dålig träning eller om jag fick ett mindre bra resultat på ett prov i skolan så var HELA JAG en dålig person (tyckte jag). Jag var tvungen att prestera bra i allt för att jag skulle tycka att jag var bra.

Idag har jag lärt mig att skilja på mig själv och mina hobbys/mina “resultat” i livet. Om en träning går dåligt så är det helt okej för jag gjorde det bästa utifrån mina förutsättningar just då. Om jag blir underkänd på en tenta så kan jag faktiskt göra om den. Sålänge man gör SITT bästa så kan man inte trycka ner sig själv. Om jag väljer att inte plugga inför en tenta så får jag betala för det, men sålänge jag själv vet att jag gjort vad jag kan så är det okej.  Så försöker jag tänka med allt i livet ????❤

Hoppas ni får en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 − 9 =