Föreläsning om självbild och självkänsla

Hej!

Idag höll jag en föreläsning för ännu en gymnasieklass i Eskilstuna ???? Vi pratade om självkänsla, självbild, kroppsfixering, prioriteringar i livet och alla krav som vi själva och samhället ställer på oss. Vi skrev upp på tavlan vilka punkter som är viktigast i livet. Livet bjuder på roliga och mindre roliga stunder och där behöver man ibland få lite perspektiv och fundera på vad som faktiskt är viktigt här i livet. Vi kom fram till att “jag” är viktigast, sen skrev vi upp familj/vänner, hälsa (fysisk och psykisk) samt att man ska trivas med sig själv.

Klassen var helt underbar och delade med sig av sina egna erfarenheter. I slutet av föreläsningen satt vi alla och diskuterade tillsammans om vad som faktiskt är viktigt i livet och hur man kan hantera olika situationer på bästa sätt. Blev en väldigt lärorik och betydelsefull stund för mig. Jag är tacksam över att de var så pass delaktiga, ställde frågor och delade med sig av erfarenheter som jag lärde mig mycket utav. Jag hoppas att eleverna kände detsamma! ❤

Efter den här dagen hoppas jag att vi alla kommer bli bättre på att älska oss själva. Att vi inte lägger ner tid på att hindra oss själva från att utvecklas. Livet kommer bjuda på många hinder och vi själva ska inte vara ett hinder i våra egna liv!❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =