Träningen är som terapi för mig

Hej!

Så himla härligt med fredag! Jag körde axlar och armar imorse på gymmet sen har jag jobbat???? Jag känner mig så glad över att jag har hittat något som jag älskar, träningen betyder så mycket och hjälper mig igenom många jobbiga perioder! Jag kan verkligen ha perioder där jag är nere på botten med mycket ångest, stress osv.. jag har liksom lärt mig att jag är väldigt svajig som person, säkert fler som känner igen sig?

Jag har pratat med många om detta tidigare och förut trodde jag alltid att jag bara var överkänslig, men jag börjar faktiskt tro att jag är en person som är väldigt färgstark och är väldigt “allt eller inget” i tankesättet. Jag har också väldigt svårt att hålla tyst om det är något jag känner att jag behöver dela med mig av. Om jag t.ex. är osams med någon eller tycker att någon gör någonting fel så kan jag inte vara tyst, jag måste få ut det jag känner och gärna lite till för annars får jag panik. Jag startar hellre en konflikt där man är ärlig om sina tankar/känslor för att sedan kunna reda ut allt istället för att le, blinka med ögonen och låtsas som att allt är tipp topp..

Gymmet är nog en av de få platser där mitt huvud slappnar av och kroppen får jobba istället. Blir som terapi för den mentala biten även om det är mentalt jobbigt att ta ut sig till max också, men är inte riktigt på samma sätt.

Jag älskar att det är som ett stor projekt, jag blir aldrig klar med träningen förutom om jag själv skulle känna att det inte gav mig någonting längre såklart. Jag ska inte sitta här och säga att jag BARA tränar för den mentala biten, för det gör jag inte. Jag tycker att det är snyggt med en stark och vältränat kropp och jag älskar att känna mig stark och pigg. Jag har mål som handlar om att bygga på min fysik men om träningen bara hade varit att bygga muskler så hade jag slutat för länge sen. Träningen är så mycket mer, är en helig stund där jag är i fokus och där jag ska utmana mig själv. Det är jag mot jag liksom.. min positiva inställning mot den negativa, och ju mer jag växer som person och lär känna mig själv bättre så vinner den positiva sidan mer och mer. Jag har lärt mig hur jag ska tänka och hur jag ska sätta upp krav för att jag ska kunna klara av dem på bästa sätt. Jag har lärt mig att jag inte är en dålig person om ett pass går dåligt, jag LÄR mig av mina “misslyckanden”, jag gör om och gör rätt. Utan träningen hade jag inte varit jag idag och jag hade inte haft en så bra relation med mig själv som jag har, är så tacksam för det!

Tror det är viktigt att hitta någonting i livet där man upplever den här harmoniska känslan, dagens samhälle är väldigt stressfyllt och man möter så många intryck varje dag. Skönt att koppla bort det ibland!????

Hoppas ni får en fin helg ❤

One thought on “Träningen är som terapi för mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × 4 =