Fredag och mina tävlingsplaner

Fredag, herregud så skönt!
Dagarna är väldigt intensiva för mig just nu och jag ska strax berätta varför. Jag var tvungen att gå upp 4:40 imorse för att hinna med min cardio (konditionsträning) innan frukosten, sedan var det redovisning i skolan och efter det gymträning. Tur att träningen är så rolig och inte blir ett jobbigt krav ????

Om 1 vecka ska jag delta i tävlingen Tyngre Classic som är en fitness/bodybuilding-tävling i Stockholm. Jag kommer även att delta i SM som är 1:a oktober i Västerås. Kategorin jag ska delta i heter Body Fitness för den som undrar ????  Jag kommer ha dietat inför dessa tävlingar i 20 samt 22 veckor när jag är klar så nu i slutet är man väääldigt sliten! (Har än så länge dietat i 19 veckor). Jag har inte velat skriva ut något om detta då jag kände att det skulle sätta onödig press på mig. Skönare att fokusera på sitt mål ifred och göra det helt för sin egen skull! ????????

En del som känner mig ifrågasatte min diet i början då många trodde att jag gjorde det för att jag var missnöjd med mitt utseende och bara ville gå ner i vikt. Men så är det verkligen inte! Såhär är det:
Jag ÄLSKAR min kropp, den har formats utifrån det sätt jag älskar att leva på. Jag ser ut som jag gör för att jag älskar träning (och massa mat????). Nu har jag dietat ner mig ENDAST för tävlingen och INGET annat. Jag älskar att pressa mig själv och sätta upp mål, därför behöver jag dessa utmaningar då och då för att må bra. Tävlingarna kommer bli 2 otroliga upplevelser där jag ska få visa upp min fysik för domare och publik, ska bli så himla kul!

Efter tävlingarna kommer jag återgå till mina normala matvanor igen (som innefattar betydligt mer mat än jag äter idag) vilket betyder att jag kommer gå upp till min “normala” vikt igen. Ser fram emot detta då jag älskar att träna hårt, äta gott och leva livet!

Det finns charmiga sidor med både tävlingsdieten och offseason-perioden. Klart det är roligare att kunna äta mycket mat, träna hårt, bygga muskler och bara vara spontan med vännerna, dra ut på krogen osv. Men en tävlingsdiet är speciell den med. Man ställs inför otroligt tuffa stunder där man måste pressa sig och prioritera om helt i livet. Man hamnar i sin träningsbubbla och kommer inte kunna vara lika spontan med familjen/vännerna i slutet av dieten när man är så trött och sliten.. men det är så himla värt det för att stå på scenen är det bästa jag gjort i hela mitt liv, och snart ska jag få stå där igen! Ska bli riktigt kul! ????

Ha en fin helg allihopa! ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − åtta =