Återhämtning är en viktig nyckel för utveckling

Hejsan! Hoppas ni fått en bra start på veckan. Om inte så får ni se till att få ändring på det imorgon????

Hade ett riktigt bra benpass igår och en välbehövlig vilodag idag!  Balans är verkligen nyckeln. Utan vila.. ingen återhämtning/uppbyggnad. Utan uppbyggnad.. ingen utveckling. Och vem vill inte ha utveckling?! Om man sliter som en tok med träningen vill man förmodligen ha så bra resultat som möjligt. Den som tränar SMART får bäst resultat, inte den som tränar mest!

Verkar vara så himla många där ute som är jätteduktiga med sin träning men riktigt dåliga på att vila. Det är väldigt FÅ förstår vikten av vila och återhämtning. De flesta verkar tro att så mycket träning som möjligt är bättre, men så är det verkligen inte. Låter på de flesta som att de inte klarar av att vila för att de får panik.. och då kan jag säga redan nu att den känslan inte är sund alls! Andra vill inte vila för att det enligt dem är något dåligt/svagt.. här kan jag bara skratta för det är endast ett argument som är baserat på bristande kunskap! Under träning bryter du ner dina muskler, under vilan anpassar kroppen sig efter denna nedbrytning och lagar/bygger upp musklerna. För att du ska kunna utvecklas måste din kropp få återhämta sig emellanåt ???? Hur ofta man behöver vila beror helt på hur du tränar. Jag kör tung styrketräning och har märkt att jag mår bäst av att vila ca var 4:e-5:e dag. Vissa av mina vänner vilar 2 dagar i veckan och det funkar utmärkt för dem! Annars kan t.ex. 3 träningspass/ vecka funka fint där man får vila varannan dag och återhämta sig mellan sina träningsdagar ???? Man får hitta det som funkar för en själv!

Om ni känner er osäkra och inte vet hur ni ska lägga upp er träning så ta hjälp av någon med denna kunskap!

Ha en fin kväll nu allihopa ????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − tre =