Prioritera din sömn!

Hej!

Känner mig riktigt seg då jag sovit dåligt flera nätter i rad. Igår var jag dessutom på Konsert i Stockholm så då kom jag hem sent och fick inte heller mycket sömn haha.. men som jag sagt förut så kan jag tycka att det är värt några få timmars sömn för att göra något riktigt roligt någon gång ibland ????

Jag är en person som prioriterar min sömn högt, detta för att min kropp redan efter en dag med för lite sömn påverkas ganska hårt. Vet som sagt inte varför jag haft flera nätter på raken där jag sovit dåligt nu, men jag tror att det kan vara en omedveten oro för att jag vill ha koll på lille Frans haha! Men kan ju säga att han verkar trivas fint här hemma ????

Tror säkert att sömnen kommer bli bättre med tiden när jag blivit mer van vid att ha Frans här. Sömn är otroligt viktigt för den dagliga återhämtningen. När du sover sjunker kroppstemperaturen, pulsen, stresshormonerna och blodtrycket. Musklerna slappnar av och immunsystemet aktiveras, vilket betyder att kroppen läker sig själv/återhämtat sig när du sover.
Dessutom producerar kroppen viktiga hormoner när du sover som gör att du mår bättre under dagtid. Den ökade hormonproduktionen under natten är en av anledningarna till att barn och tonåringar måste sova mer än vuxna. Det är nämligen då tillväxthormonet bildas.

Ni hör här hur pass viktig sömnen är. Man måste prioritera den om man vill uppnå en så god hälsa som möjligt och känna sig pigg i vardagen ???? Jag känner mig helt slut nu efter mitt träningspass så jag tror faktiskt att jag kommer sova gott inatt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − sju =