Om mig och min blogg. Hoppas mina erfarenheter och denna blogg tillsammans kan hjälpa någon där ute.

Hej allihopa!

Nu har jag bloggat här i snart två år, tiden går fort! Vissa av er kanske har följt mig från start, men tror säkert det finns några som inte alls följt mig länge och som knappt vet någonting om mig. Tänkte att jag skulle berätta lite om mig själv, om bloggen och även om varför jag bloggar och vad jag vill med denna blogg.

Jag är 24 år, bor här i Eskilstuna och studerar ”Tränarprogrammet” på Örebro universitet. Min dröm är att arbeta med människor och hjälpa dem med att hitta en hälsosam livsstil. Jag har åkt konståkning från jag var 7-19 år, efter det blev det styrketräning på gymmet. Jag har alltså tränat många timmar i mitt liv haha.. men det är inte förrän de senaste åren som jag haft en sund relation till träningen.

Denna blogg ”En stark blogg” handlar mycket om styrka. Jag pratar om fysisk styrka, mental styrka i vardagen som självförtroende, självkänsla och hur man ser på sig själv, men även om styrka när det kommer till att hitta balans i vardagen och en hälsosam livsstil. Jag brukar säga att ”bara för man har sexpack betyder det inte att man är hälsosam”. Hälsa för mig är när man mår bra och är frisk BÅDE fysiskt och mentalt. Om man strävar åt att vara extremt hälsosam fysiskt kan det leda till en skev självuppfattning och ett ohälsosamt psykiskt mående.. allt handlar om balans helt enkelt, fast det är inte så enkelt.. det vet jag. Jag har själv haft ätstörningar i 5 år och länge dragits med en extremt dålig självkänsla där jag ständigt tryckt ner mig själv och jämfört mig med andra. Jag har tryckt i mig laxeringsmedel, gått ut och sprungit en mil efter att jag ångrade att jag åt en frukt, jag har stått framför spegeln och gråtit för att jag hatat min kropp, jag har som 14 åring köpt hem måltidsersättning och gömt i mitt rum så att ingen skulle hitta det. Jag har mått så jävla dåligt och haft en så extremt ohälsosam relation till träning och mat. Jag tänker aldrig leva så igen och vill inte att någon ska behöva leva så. Jag tar ofta upp detta och pratar om vad jag anser är ”Hälsa” i bloggen. Jag vill vara helt öppen och ärlig för om detta kan hjälpa någon så är det verkligen värt att dela med sig av, även om det kan kännas jobbigt och tungt att skriva om ibland. Men jag försöker se det som en erfarenhet istället för att ångra det och skämmas över det. Det har gjort mig till den jag är idag och utan de erfarenheterna hade jag aldrig haft en så bra relation till träning och mat som jag har idag.

Mitt tips till er är att försöka hitta en livsstil som ni mår bra av. Träna/aktivera er med det som är roligt, se till att hitta en bra kosthållning där ni äter bra mat regelbundet men också kan ta en fika med vännerna ibland. Om man t.ex. älskar att träna tillsammans med andra kanske det är mer värt att gå på gruppass än att tvinga sig ut och springa, vilket man förmodligen kommer tröttna på om man ska behöva tvinga sig varje gång. Att hitta en balans i detta är något som kommer göra en gott. En hälsosam livsstil ska vara rolig och någonting man mår bra av!

Hoppas ni vill fortsätta följa mig här och hoppas ni känner ett utbyte av att läsa min blogg! ❤️ kram!

Om ni vill kika in på min Instagram: elina.neumanfalk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − fjorton =