Att unna sig när det känns värt det, inte bara för att det finns tillgängligt

  1. Hej!

Sitter och funderar på om jag ska orka vara uppe och kolla valet eller om det blir att lägga sig tidigt ikväll haha. Känner mig riktigt trött idag och tror jag skulle behöva ordentligt med sömn..men vi får se hur länge jag orkar vara uppe????

En typisk söndag a la Elina idag: träning på förmiddagen, handla, laga matlådor. Sedan har jag besökt mamma och varot där hela eftermiddagen, supermysigt!

Har haft en riktigt bra helg. Hunnit träffa många fina vänner, tränat, ätit god mat och bara gjort det jag känt för ???? Blev sushi och vin i fredags och igår blev det filmkväll och hemmagjord pizza med tre kompisar.

Jag är noga med vad jag äter i veckorna och undviker då gärna socker/snabbmat på vardagarna. Kan såklart bli undantag ibland, för mig handlar allt om vad det är för typ av tillfälle. På helgerna, eller vid såna här speciella tillfällen där jag kanske vill njuta av god mat tillsammans med någon annan, känner jag att jag vill äta på känsla och njuta av det goda, gärna tillsammans med vänner/familj.

Jag vill alltid känna att jag njuter av den goda maten och att jag är nöjd medan jag äter och efteråt. Om jag skulle känna ånger efter en måltid så var det förmodligen inte ett värt tillfälle, om ni förstår? Jag vill inte tacka ja till fika på jobbet om jag inte är riktigt sugen på det, det ska vara ett tillfälle som känns ”värt det” och inte bara för att det finns fika tillgängligt. Vill jag verkligen ha detta? Är jag kanske bara hungrig och behöver äta ett mellanmål? Ligger problemet djupare och maten/tilltugget känns bara som en tillfällig tröst? Ofta ligger problemet någon annanstans än att man faktiskt vill ha den där chokladbiten på eftermiddagen eller kvällen. Man behöver det inte men man tror att man behöver det.

Jag tycker det blir mer kvalité på upplevelsen om man unnar sig vid speciella tillfällen och när man verkligen känner att man kommer njuta av det ????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =