Idag var det någonting som fattades, det kändes tomt

Jag gick in på gymmet idag i syfte att köra ett ”hederligt gympass” i form av axlar och armar. Passet gick jättebra, styrkan fanns och jag fick grym kontakt i alla övningar. Men det var liksom något som fattades, kändes lite tomt på något sätt.

Jag har i ca fyra veckor lagt ner tid på att lära mig tyngdlyftning. Ville till en start bara testa på kul men shit vad roligt det var, det är en känsla inom träning jag aldrig känt förut.

Jag har idrottat sedan jag var 7 år, alltid individuellt och för det mesta för mig själv. Jag har cyklat till ishallen innan och efter skolan, jag har lagt ner så många timmar på konståkningen och nu under senare senare år på gymmet. Under konståkningsåren hade jag en otroligt dålig självkänsla och prestationsångest, det var jobbiga år. När jag sedan kom till gymmet blev det en frihet.. dock har fokuset hela tiden varit att bygga upp en fysik som jag sedan visat upp på scenen. Jag har varit frisk från mina ätstörningar i flera år nu, min kroppsfixering som jag hade tidigare är som bortblåst. Dock kan gympassen ibland väcka dumma tankar där jag ser ner på min kropp, jag gillar det inte.

Jag tror det är därför jag fick en så stark känsla för tyngdlyftningen. Där inne finns det inga speglar, det är jag mot vikterna. Plus så finns det helt OTROLIGA människor som hjälper till och peppar, sånt stöd är jag verkligen inte van vid att få i min träning då det alltid varit något jag gjort själv.

Idag kändes mitt gympass tomt, jag kom på att jag hittat något som är roligare än att pumpa upp musklerna och stå och spänna sig. Jag älskar styrketräningen och kommer nog aldrig sluta med det, men idag tror jag att jag tog ett litet beslut med vad jag vill prioritera i första hand. Jag ska försöka hitta en skön balans mellan tyngdlyftningen och styrketräningen, hitta en nivå i båda delarna som känns bra för mig och försöka kombinera de två olika sporterna. Vi får se vart jag hamnar men detta är vad som känns roligast just nu ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 3 =