Lite tankar om kosthållning

Hejsan!

Veckan har gått så himla snabbt.. var nyss helg och snart är det helg igen ????

I söndags hade jag en andra kostföreläsning för Eskilstuna IK konståkning. Tycker det är väldigt bra att man som förening ser till att ge ut kunskap till sina idrottare så att det på bästa möjliga sätt kan gynna deras prestation, mående och upplevelse på träningspassen ???? Vi har under de här två föreläsningarna kommit fram till hur viktigt det faktiskt är att man äter, dricker och sover ordentligt för att man ska orka med vardagen och sin träning. Idag kom åkarna med idéer på maträtter, bra mellanmål och goda hälsosamma efterrätter. Vi pratade även om att man ska få äta mindre nyttiga efterrätter också ibland, men att det viktigaste är att man får i sig bra mat först ???????????????? Tack för två mycket roliga träffar!

Med tanke på all kroppshets och alla idiotiska dieter som media framför så tror jag det är superviktigt att prata med sin familj och sina vänner om hur viktigt det faktiskt är att äta ordentligt. Inte konstigt att så många lider av ätstörningar och att så många jojo-bantar då de försöker leva upp till de sjuka dieter det skrivs om.. tar bara några veckor innan man förmodligen känner sig värdelös och skiter i allting. En kosthållning ska kännas bra till 100%. Man ska aldrig behöva gå hungrig och man ska få äta det man gillar. Finns så många knep idag så hur man kan laga god mat som dessutom är mycket hälsosam. Sen ska man såklart även få unna sig det där favoritsnackset på lördagkvällen om man vill det. Balans! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 − 1 =