Det stora begreppet ”Hälsa”

Hejsan!

Fick tidigare förfrågan att skriva en gästkrönika i magasinet ”Businesslife” där temat skulle vara ”hälsa”. Jag valde att skriva om vad hälsa egentligen betyder och hur dagens samhälle har förvrängt detta begrepp. Ätstörningar och kroppsfixering har blivit extremt vanligt och jag tycker ämnet ska uppmärksammas mer. Människor blir sjuka både fysiskt och psykiskt av alla idiotiska krav. Lagom och balans är två begrepp som kan låta tråkiga. Många säger att de istället lever efter ordspråket ”allt eller inget”, men när det kommer till hälsa så är det dessa två ord ”lagom” och ”balans” som man behöver uppnå. Att leva ett liv som leder till hjärt-och kärlsjukdomar är inte sunt. Att leva ett liv där träning och kaloriräkning kommer före ALLT annat är inte sunt. Hälsa är något positivt men ändå verkar många tolka det så jäkla fel. Hälsa är när man har en livsstil som gör att man mår bra BÅDE fysiskt och psykiskt.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =